Vad är coastlan?

COASTLAN är ett 48 timmar långt LAN-party som arrangeras av Finlands Svenska Ungdomsförbund, Yrkesinstitutet Prakticum, Pargas Gaming Community och Yhrkeshägskolan Arcada i Helsingfors 6-7.2.2021.

Ett LAN-party är ett evenemang där personer med ett gemensamt datorintresse samlas för att koppla ihop sina datorer i ett så kallat LAN (Local Area Network). Under evenemanget kan man t.ex. delta i olika datorspelsturneringar och annat kringprogram samt träffa nya och gamla bekanta. Huvudevenemanget under COASTLAN är turneringen i spelet CS:GO. Terrorister slåss mot insatsstyrkor! Otroliga turneringspriser står på spel när den stora Finlandssvenska turneringen i Counter – Strike: Global Offensive avgörs!

Kusten är klar!

NYBÖRJARMANUAL

Alla har olika behov, men i denna lista hittas grejer som övernattare kan tänkas behöva. Ta endast med sådant som du verkligen behöver!

 • Kläder: ta med dig bekväma kläder både med tanke på att du sitter länge framför datorn, och även sover en del.
 • Sovtillbehör: sovsäck, liggunderlag, dyna.
 • Hygien: Tandborste, tvål, handduk.
 • Eventuella mediciner (kom ihåg att ha med dig recept för receptbelagda mediciner).
 • Öronproppar.
 • Hörlurar (inga högtalare, endast hörlurar får användas!)
 • Nätverkskabel och strömkablar för din dator.
 1. Besök infodesken, därifrån får du din datorplats.
 2. Placera din dator och övriga tillbehör på din datorplats.
 3. Koppla i din nätverkskabel i porten som finns vid din plats.
 4. Koppla fast din dators strömkabel och starta datorn.
 1. Håll dina grejer innanför din egen datorplats.
 2. Du får endast koppla din elektronik till uttaget med ditt datorplatsnummer.
 3. Du får endast koppla i en nätverkskabel i nätverket.

Njut av partyt! Passa på och träffa typer från hela Svenskfinland som har samma intressen som du! Var inte blyg, alla på COASTLAN är där för att träffa nya eller gamla kompisar!

När det kommer till sovandet gäller det att använda sunt förnuft. Ingen orkar vaka i två dygn, och du har det garanterat trevligare och mår bättre om du sover med jämna mellanrum. Kom ihåg att ta med alla sovtillbehör, vi erbjuder endast ett betonggolv. Du hittar viloområdet på kartan HÄR!

Ta med: 

 • Liggunderlag
 • Sovsäck
 • Öronproppar, ögonlappar (vid behov)

Ta inte med: 

 • Tält (förbjudna av brandsäkerhetsskäl)
 • madrasser/underlag som är bredare än 1 meter

Utrymmet skall vara tömt senast kl. 18 på söndag kväll. Kom ihåg att börja packa ihop i god tid för undvika trängsel vid utgången. Glöm inte dina grejer!

TJÄNSTER

Infodesken är öppen dygnet runt under hela evenemanget, telefon: 050 5020 434.

Garderob finns i anslutning till infodesken. I garderoben kan du förvara stora väskor eller värdesaker som du inte vill lämna obevakade vid din datorplats.

Personal finns på plats under hela evenemanget. Vid behov, kontakta ordningsvakterna som rör sig på området.

Vi har ingen matförsäljning på evenemangsplatsen, så det gäller att bunkra upp för natten! I köpcentret Arabia, ett stenkast från Arcada och Prakticum, finns det både restauranger och butiker. Köpcentret Arabia är öppet till kl. 22 under både lördagen och söndagen. Det finns mikrovågsugnar till förfogandet på COASTLAN.

Viloområdet är beläget i andra våningen av Arcada-huset och finns utprickat på kartan här.

Duschar finns det tyvärr endast några stycken, så förbered dig på att måsta köa. Du hittar duscharna på kartan över området.

VÄGBESKRIVNING

COASTLAN arrangeras i Prakticums och Arcadas utrymmen i Helsingfors, Jan-Magnus Janssons plats 5. Info om parkering och annat gällande utrymmena hittar ni HÄR!

REGLER

COASTLAN skall vara ett säkert evenemang för alla besökare. För att garantera säkerheten och för att alla skall trivas finns en del regler som måste följas. Var god och läs noggrant igenom reglerna nedan!

Följande får inte tas med till evenemanget:

Alkohol & rökning

Ingen alkohol får hämtas till COASTLAN. Alkohol- eller drogpåverkade personer nekas tillträde till området. Rökning är förbjudet inne i byggnaderna. Detta gäller även el-cigarretter. Utanför spelplatsen finns ett avskilt ställe för rökning.

Piratism

Kopiering av upphovsrättsskyddade program är olagligt i Finland och det här gäller även under COASTLAN. Försäljning av piratkopierad programvara eller piratism genom FTP-servrar kommer omedelbart att resultera i att man avlägsnas från evenemanget. Vid grova fall meddelas även myndigheterna.

Regler gällande COASTLAN-nätverket

Det är förbjudet att: