Ansökan om coronastöd för föreningshus i augusti

MalmSvenskaUf

Undervisnings- och kulturministeriet öppnar i medlet av augusti ansökningsförfarandet gällande coronastöd som skall hjälpa till att täcka underhållskostnader för föreningshusen. Ansökningstiden kommer att vara öppen under tre veckor. Närmare information om när ansökningstiden börjar meddelas senare.

Läs här under den finska informationen om bland annat vad som behövs för att kunna göra ansökan.

Ennakkotieto: Seurantalojen korona-avustushaku elokuussa

Opetus- ja kulttuuriministeriö avaa elokuun puolessa välissä koronatukipakettiin kuuluvan avustushaun, jolla on tarkoitus tukea seurantalotoimijoita talojen ylläpitokulujen kattamisessa. Avustuksen haku on auki kolme viikkoa. Haun alkamispäivästä ilmoitetaan myöhemmin.

Avustuksen hakemiseen valmistautuminen

Avustusta haetaan ministeriön sähköisessä asiointipalvelussa. Asiointipalvelun käyttö edellyttää Digi- ja väestötietovirastosta haettuja yhteisön puolesta asiointiin oikeuttavien Suomi.fi-valtuuksien käyttöä. Asiointipalvelun Suomi.fi-valtuusrooleja käyttämällä varmistetaan, että henkilöllä, joka valmistelee ja lähettää valtionavustushakemuksen, on oikeus edustaa yhteisöä. 

Valtuuksien myöntäminen on ruuhkaantunut. Mikäli yhdistyksellä ei ole vielä käytössä Suomi.fi-valtuuksia, kannattaa ne hakea nyt heti, jotta ne ehtii saada käyttöön elokuussa.

Yhdistyksen tai yhteisön edustaja voi hakea valtuuksien rekisteröimistä tekemällä valtuushakemuksen Suomi.fi-verkkopalvelussa. Tämän jälkeen valtuutusoikeuden saaneet henkilöt voivat antaa muille vastuuhenkilöille Suomi.fi-valtuuksia omatoimisesti Suomi.fi-valtuudet -palvelussa.

Mikäli yhteisö käyttää jo Suomi.fi-valtuuksia, mutta tarvitsee valtuudet hakemuksen jättämistä varten uudelle henkilölle, se voi hallinnoida valtuusrooleja osoitteessa https://www.suomi.fi/valtuudet.

Ohjeita asiointipalvelun käytöstä ja valtuuksista opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla:

https://minedu.fi/asiointipalveluun-kirjautuminen-ja-valtuudet Kotiseutuliitto ja opetus- ja kulttuuriministeriö tiedottavat verkkosivuillaan heti, kun seurantalojen korona-avustus on haettavissa.