COASTLAN samlade hela Svenskfinland till ett dygn av E-sport

COASTLAN bjöd på ett brett program både för inbitna gamers och för mindre insatta som vill lära sig mera om e-sportsscenen i Svenskfinland. Se på Coastlan Talkshow på fsu.fi/coastlan.

Den finlandssvenska E-sporten fick ett uppsving då det digitala e-sportsevenemanget COASTLAN arrangerades för första gången 6-7 februari 2021. Det bjöds på ett helt dygn av nonstop spelturneringar och en streamad talkshow. Under COASTLAN – talkshow gjordes ett djupdyk i den finlandssvenska e-sportscenen. Under programmet intervjuar programledaren Simon Karlsson från Radio X3M bland annat rutinerade gamers och akademiker som har forskat i e-sport.

Det finlandssvenska e-sportsevenemanget som arrangeras helt online, den 6-7 februari bjöd på turneringar med fantastiska priser i bl.a. Counter-Strike: Global Offensive, League of Legend, Tarkov, Minecraft mm. Streamingfestivalen, som varade i ett helt dygn, bjöd på ett brett program både för inbitna gamers och för mindre insatta som vill lära sig mera om e-sportsscenen i Svenskfinland. COASTLANs online LAN-party startade kl.12:00 på lördagen den 6 februari och pågick nonstop fram till söndag morgon. Dessutom streamades Coastlan-talkshow under lördag kväll kl.19:00-21:00. Under showen fick tittarna höra olika experter inom e-sport, det pratades om bland annat spelandets möjligheter och farhågor samtidigt som tittarna hölls ajour med hur spelturneringarna framskrider. Över 4000 personer har på ett eller annat sätt tagit del av endera en eller flera delar av evenemanget. En inbandad version av COASTLAN Talkshow hittas nu på fsu.fi/coastlan.

COASTLAN arrangerades i samarbete mellan Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU, Yrkesinstitutet Prakticum, Pargas Gaming Community PGC, Malax IT Förening och Yrkeshögskolan Arcada.