FSU söker skådespelare för nyskriven ungdomspjäs!

Photo of abstract oil paint texture on canvas, background.

Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU r.f. söker unga talanger för den nyskrivna teaterpjäsen Fullmakt som skall spelas runt om i Nyland, med premiärdatum i april 2022.

FSU har en lång tradition när det kommer till att producera scenkonst i olika former tillsammans med ungdomar. Med undantag för den mera experimentella pjäsen Värklighet (2018) där man med hjälp av modern audioteknik tog med publiken ut i stadsvimlet, har FSU under det senaste decenniet primärt producerat ungdomsmusikaler. Denna gång blir det annorlunda. Nu riktas all fokus på skådespeleriet. Utan distraktioner – avskalat och ärligt.

Fullmakt är en nyskriven pjäs där berättelsens ledmotiv grundar sig i ett kreativt förarbete tillsammans med en fokusgrupp bestående av finlandssvenska ungdomar. Som ansvarig dramatiker står Julian Garner, en meriterad pjäsförfattare, regissör och dramaturg ursprungligen hemma från London men som har verkat inom den finlandssvenska teatersfären sedan slutet av 90-talet. Pjäsen kommer att skildra svåra, bland unga ofta tabubelagda ämnen som könsroller, maktspel och regelrätta övergrepp. En ambitiös satsning som kräver stora skådespelarinsatser.

Produktionen söker nu talangfulla skådespelare i åldern 16 – 22 år. I början av december arrangeras auditionstillfällen i Helsingfors, Ekenäs och Borgå. Efter avklarad rollsättning följer en intensiv övningsperiod som inleds med ett läger i Helsingfors direkt efter årsskiftet.

Auditionstillfällen:

Ekenäs 2.12
Borgå 3.12
Helsingfors 4.12

Information:

Producent: Kim Lindström / Oskar Koivumäki
www.fsu.fi/fullmakt
fullmakt@fsu.fi
050 502 0161