Fullmakt – Fem veckor till premiär!

Premiären för ungdomspjäsen Fullmakt närmar sig med stormsteg. Den 20 april intas scenen på kulturhuset Grand i Borgå. Vi tar nu pulsen på två skådespelare ur ensemblen.

Fotograf: Frida Lönnroos
Alice Olin från Tenala spelar Saskia

Hur känns pjäsen nu två månader in i övningarna?
”Jag gillar den, ännu mera än när jag hade läst den första gången. Den har verkligen grott, både karaktärerna och själva storyn.”
Finns det någon scen i pjäsen som är speciellt svår?
”Det finns en scen som involverar en motorcykel som är speciellt svår.”
Hur funkar dynamiken inom gruppen?
”Jättebra! Vi ”klickade” redan från första övningsdagen, men i början var man förstås lite försiktigare. Nu, såhär långt in i övningsperioden har vi nog bara väldigt roligt. Vi har blivit en tajt grupp.”
Berätta om din karaktär, vem är Saskia?
”Saskia är en ”tough cookie”. Första intrycket av henne är nog att hon är något av en drama queen, en lite irriterande typ. Så uppfattade jag henne från början. När man lär känna henne lite bättre så märker man att hon har en väldigt komplicerad bakgrund. Hon försöker bevisa för de andra i gruppen att hon nog är väldigt mogen, fast de mera uppfattar henne som ett barn eftersom hon är lillasyster till Serafina.”

Beppe Lantz från Åland spelar Sigge

Hur känns pjäsen nu två månader in i övningarna?
”Otroligt spännande och det blir bara bättre. Vi gräver fram nya saker ur manuset hela tiden och det kommer fram nya lager av storyn längs med repetitionerna!”
Finns det någon scen i pjäsen som är speciellt svår?
”Det finns en scen där det händer lite grejer uppe på ett tak. Jag vill inte avslöja exakt vad det är, men den scenen är otroligt svår! Den är väldigt emotionellt prövande, om vi säger så.”
Hur funkar dynamiken inom gruppen?
”Vi har blivit en familj. Vi har väldigt kul, och mot slutet av övningsdagarna är det lätt hänt att det spårar ut och då gäller det att jobba hårt för att hållas fokuserade.
Berätta om din karaktär, vem är Sigge?
”Sigge är nog den mest problematiska av alla i pjäsen. Han har svårt för sociala situationer och vet inte alltid hur han skall reagera, vilket i sin tur leder till att han försöker skämta bort situationerna, ofta med mindre framgång. Samtidigt är han charmig och kan lite av allt. Inte särskilt boksmart, men han kan otroligt mycket praktiska grejer som han har snappat upp.”

Föreställningar

Borgå, Kulturhuset Grand 20.4 – 21.4.2022 kl.19 (Urpremiär 20.4)

Ekenäs, Kulturhuset Karelia 27.4 – 28.4.2022 kl.19

Helsingfors, Tiivistämö 3.5 – 4.5.2022 kl.19

För mer information och biljetter: fsu.fi/fullmakt