Fullmakt – Tre veckor till premiär!

Den 20 april premiärvisas den nyskrivna pjäsen Fullmakt på kulturhuset Grand i Borgå och spelas under våren även i Ekenäs och Helsingfors. Vi pratade med två skådespelare ur ensemblen.

Fotograf: Frida Lönnroos
Larissa Barck är 23 år gammal och bor i Vanda. I pjäsen spelar hon Stella.

Hur känns pjäsen nu tio veckor in i övningsperioden?
”Den känns jättebra, storyn växer och vi hittar nya saker hela tiden!”

Hur funkar dynamiken inom ensemblen?
”Den funkar bra! Redan från först början har vi haft bra feeling och det var genast lätt att komma in i gruppen. Vi har ett bra gäng och alla är väldigt ivriga att presentera vad vi har arbetat med. Ibland kan det nog spåra ut under övningarna om det blir väldigt långa dagar, men oftast hittar vi nog rätt linje och hålls fokuserade.”

Finns det någon scen i pjäsen som är speciellt krävande för dig som skådespelare?
”Det finns en scen med hela ensemblen som jag tycker är väldigt krävande. Jag vill inte avslöja vad scenen handlar om men för mig personligen blir det väldigt krävande rent skådespelarmässigt eftersom min karaktär, speciellt i den scenen agerar helt i motsats till hur jag själv skulle agera. Det är en balansgång som stundvis är väldigt krävande.”

Berätta om din karaktär, vem är Stella?
”Stella är Simones partner sedan tre år tillbaka men hon är ändå inte helt säker på sin läggning och har en del inre konflikter på gång. Stella är ganska lugn och tillbakadragen, kanske till och med lite osäker till sin natur.”

Elvira Illman är 18 år gammal och bor i Borgå. I pjäsen spelar hon Serafina.

Hur känns pjäsen nu tio veckor in i övningsperioden?
”Allting faller på plats och man börjar få en klar uppfattning av hur scenbilden kommer att se ut. Vi har nu fått nästan hela dekoren och all rekvisita som skall finnas på scenen så det känns jätteroligt!

Hur funkar dynamiken inom ensemblen?
”Så bra! Vi har klickat sedan första början och blir bara närmare hela tiden. Det känns som om vi skulle ha känt varandra jättelänge fast vi egentligen bara har umgåtts i samma rum i sammanlagt kanske två veckor. Vi är alla väldigt lika som personer.”

Finns det någon scen i pjäsen som är speciellt krävande?
”Det finns en scen där det uppstår en konflikt som är speciellt krävande. Scenen involverar både krävande koreografi en massa känslor som skall uttryckas. Den scenen är svår!”

Berätta om din karaktär, vem är Serafina?
”Serafina gillar ordning och hon vill hela tiden veta vad som händer omkring henne. Hon känner att hon bär ett stort ansvar för hela gruppen och försöker se till att alla har det bra.”

För mer information och biljetter: fsu.fi/fullmakt