MGP 2021 söker nya stjärnor!

Det har blivit dags för den femtonde upplagan av låtskrivartävlingen Melodi Grand Prix, den stora chansen för alla musikintresserade 8-15 åringar som vill uppträda med sin egen låt eller dansa i en stor direktsänd tv-final! MGP har genom åren hjälpt 100-tals unga musikaliska förmågor på sina första steg mot en eventuell musikkarriär. Nu har 10 nya artister eller grupper och 10 dansare chans att komma med!

Musikintresserade 8-15-åringar (födda 2006-2013) har nu möjlighet att skriva en låt och skicka in den till MGP senast den 5 april! 10 artister eller grupper kvalificerar vidare och får uppträda i den direktsända finalen som sänds i Yle Fem och på Yle Arenan lördagen den 9 oktober 2021! Läs reglerna och anmäl dig HÄR.

Vinnaren i MGP-finalen får förutom ära, berömmelse och pokal, en riktig kick-start på en möjlig musikkarriär.

Vinnaren får en ny låt specialskriven för sig! 

Vinnaren får jobba med en professionell låtskrivare och tillsammans skapa en ny hitlåt som lanseras på Yles kanaler tillsammans med en nyproducerad musikvideo.

Hjälp på vägen

Fram tills den 5 april erbjuds proffshjälp och stöd på vägen ifall det känns knepigt att få ihop en låt. MGP:s egen whatsappgrupp finns till för både MGP-fans och aspirerande låtskrivare. Där finns ivriga deltagare som hjälper och stöder varandra, men dessutom bjuder vi där in proffsartister, låtskrivare och sånglärare som man får direkt hjälp och feedback av.

Med i whatsappgruppen kommer man genom att skicka sitt namn och födelseår som whatsapp-meddelande till numret 040 32 43 702 (MGP-telefonen).

Online lägret MGP Start-up ordnas i mars!

Under online lägret ”MGP Start-up” erbjuds proffshjälp i låtskrivning för elever i åk 5-8. Online lägret arrangeras 26-28.3 2021 av Lappfjärds folkhögskola (Lafo) tillsammans med Svenska Yle och FSU.

Under lägret får deltagarna inspiration och hjälp med att skriva bra låtar. Det går bra att delta som enskild artist/låtskrivare eller tillsammans med sin grupp. Det viktigaste är att man anmäler sig så fort som möjligt! Det finns 30 platser på lägret och de som hinner anmäla sig först får plats. Sista anmälningsdag är måndag 22.3.2021 kl. 23.59. Lägret är helt gratis och efter lägret kan deltagarna skicka in sina låtbidrag till MGP, om de så vill. Mer info och anmälningsblankett finns HÄR.

Make Your Move!

För alla dansintresserade 8–15 åringar är FSU:s dansprojekt Make Your Move en unik chans! 10 dansare kvalificerar vidare och får uppträda i flera nummer under den direktsända MGP finalen!

Under våren ordnas det fyra dansuttagningar runt om i Svenskfinland. Oberoende av vilken dansstil just du gillar är detta en chans du inte vill missa. Make Your Move!

FSU står för alla rese-, mat- och logikostnader under projektet för de 10 dansare som kvalificerar vidare!

Uttagningar arrangeras på följande ställen:

Lö 13.3 i Vasa kl. 15:00-17:00 på Dansskolan Kipinä (Artellgränden 4)

Sö 14.3 i Esbo kl. 17:00-19:00 på Star Dance Studio (Kapellgränden 6D)

Lö 27.3 i Åbo kl. 15:00-17:00 på Dansskolan KDC (Västerlånggatan 21–23)

Sö 28.3 i Mariehamn kl. 17:00-19:00 på Dunderdans (Godbyvägen 11)

Dansuttagningarna fungerar som danslektioner. Du behöver alltså inte förbereda något eget dansnummer!

Anmälningar skickas till mgp@fsu.fi senast 2 dagar innan uttagningen. Det räcker med deltagarens namn och kontaktuppgifter, samt vilken av dansuttagningarna man önskar delta i. Platserna fylls i den ordning man anmält sig, så det gäller att vara snabb!

Läs mera om MGP på projektets officiella hemsida, HÄR!