MGP2021 – Nu presenteras årets artister och dansare!

Låtskrivartävlingen Melodi Grand Prix (MGP) ordnas för femtonde året på raken och det har nu blivit dags att presentera årets talanger – både artister och dansare. Själva låtarna kommer att offentliggöras inför den direktsända TV-finalen i oktober men upphovsmännen får vi bekanta oss med redan ikväll under en direktsändning på Yle Arenan med start kl.19:00. Konceptet med att presentera deltagarna via en live stream är helt nytt för MGP! Både dansare och artister medverkar på distans i showen som leds av Jonathan Granbacka och Anna-Karin Siegfrids.

MGP-artisterna 2021 är:

Alma E.: Alma Ellfolk, 11 år, Jakobstad

Alma L.: Alma Lillkung, 13 år, Åbo

Bästisduon: Axa Högnabba och Ingrid Andersén, 11 år, Helsingfors

Enni: Enni Sjölund, 13 år, Åland

Hanna: Hanna Wahlström, 9 år, Helsingfors

Juni och Cassandra: Cassandra Aspelin, 12 år och Juni Savander, 11 år, Grankulla

Lynx: Samuel Alanen, 12 år, Frank Sundqvist, 10 år, Viggo Sundqvist, 12 år och Kaius Österman, 12 år, Esbo

Milla: Milla Pirjetä, 14 år, Vanda

Mindy & Tilde: Tilde Forsén, 13 år och Mindy Penttinen, 14 år, Nykarleby

Obi: Obi Chidobe, 13 år, Vasa

Tio skickliga dansare har valts ut genom FSU:s dansprojekt Make Your Move! Dansarna kommer under sommaren att öva med artisterna innan de tillsammans intar MGP-scenen i direktsändning den 9 oktober!

MGP-dansarna 2021 är:

Sienna Bailey, 10 år, Esbo

Sofina Björk, 11 år, Grankulla

Oliver Brandt, 13 år, Esbo

Moa Gripenberg, 15 år, Jakobstad    

Minea Harrikari, 14 år, Helsingfors

Emmi Kanerva, 12 år, S:t Karins

Laura Lillas, 15 år, Nykarleby

Nadya Mattsson, 14 år, Esbo

Alina Reinikainen, 13 år, Åbo

Elin Wiklund, 11 år, Jakobstad

Alla artister och dansare träffas i början av juni på Camp MGP som ordnas på Lärkkulla i Karis. Under den spännande och intensiva lägerveckan övar de inför höstens stora TV-final. De jobbar tillsammans med ett stort produktionsteam där alla har samma slutmål – att skapa en så bra show som möjligt!

MGP:s coacher Erik Nyholm (musikproducent), Tomas Höglund (sångcoach), Niki Rock (scencoach), Jessica Öller och Laura Lindstedt (koreografer) hjälper artisterna och dansarna att finslipa sina nummer och känna sig självsäkra på scenen.

Hela produktionen övar ännu under veckan inför MGP-finalen, i Yles tv-studio i Helsingfors. Finalen direktsänds i Yle Fem och på Yle Arenan under kvällen den 9 oktober.

MGP – Melodi Grand Prix är en låtskrivartävling för 8-15-åringar som produceras i samarbete mellan Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU, produktionsbolaget Five Corners och Svenska Yle.