Sökes: unga poddare i Helsingfors!

Kontext_Visöker_hemsida3

FSU producerar en poddserie med unga finlandssvenskar från Helsingfors och vi söker nu personer i åldern 14-19 år som vill vara med och skapa den nya podden. Kom med och berätta om “livet i stan!” 

Vem söker vi?

Du behöver inte ha tidigare podd-erfarenhet men vi önskar att du pratar ledigt på svenska och identifierar dig som en tvättäkta helsingforsare. Som stöd för poddserien skapas också innehåll för social media, så du får gärna vara bekant med att skapa content för något socialt medium.

Vad får du ut av att medverka?

Under projektets gång får du erfarenhet av att jobba med innehållsproduktion i ett team och tips & trix när det gäller innehåll för social media. Du får lära dig de olika delmomenten av att göra podcasts: hur man innehållsmässigt planerar ett avsnitt, hur man helt tekniskt spelar in och klipper, samt hur man når ut med podden till så många som möjligt.

Hur kommer du med?

Du ansöker med genom att filma en kort video där du berättar om dig själv (namn, ålder, vilken stadsdel du bor i) och kort varför du skulle vilja medverka i projektet. Skicka sedan videon via whatsapp till numret: 050 5020 161 senast 5.10.2022

Planeringen och själva poddinbandningen görs under ca 10 träffar, 1 träff/vecka på vardagar efter skoltid vid FSU:s kontor i centrala Helsingfors eller på distans. Första träffen för den valda gruppen sker den 12.10.2022. Tidsschemat för de övriga träffarna görs upp i samförstånd mellan hela gruppen och det är ingen fara om du inte kan vara med under alla träffar. Ifall du har frågor, DM:a oss på @fsu_fi.