Idag släpps biljetterna till den nya finlandssvenska ungdomssatsningen Fullmakt!

Fulmakt lippupalvelu 1920x1080

FSU:s nya teaterpjäs Fullmakt har premiär på Kulturhuset Grand i Borgå den 20 april och spelas därefter under våren på Karelia i Ekenäs och på Tiivistämö i Helsingfors. Den ambulerande pjäsen visas endast under ett få antal föreställningar så det gäller att vara snabb – biljetterna finns till salu på lippu.fi från och med idag!

Fullmakt är historien om en grupp ungdomar som bildar ett bostadskollektiv efter studenten. De drivande krafterna, paret Serafina och Salla försöker hitta sin plats i vuxenlivet och samtidigt skapa en trygg och stöttande levnadsmiljö för sig själva och deras neuro-atypiska syskon Saskia och Sigge. Tillsammans med kompisen Simone och hennes partner Stella, flyttar hela gänget in i Simones farmors gamla hus som har stått tomt allt sedan hon flyttat till ett äldreboende året innan. Kollektivet skulle bli en stödgrupp för medlemmarna – ett alternativ till de egna familjerna som de upplever ha svikit dem i olika hänseenden. Det gamla frontmannahuset är stort, men finns det plats för hela det emotionella bagaget som gänget bär med sig? 

Fullmakt är ett nyskrivet samtidsdrama som tangerar både tyngdlösheten och det blytunga som är närvarande i gränslandet mellan ungdom och ung vuxen – en lättsam historia där hela livet står på spel.

Som ansvarig dramatiker står Julian Garner, en meriterad pjäsförfattare, regissör och dramaturg ursprungligen hemma från London, numera bosatt i Karis. Garner har verkat inom den finlandssvenska teatersfären sedan slutet av 1990-talet.

På scenen

Öppna auditioner för pjäsen ordnades för 16 – 22 åringar i Ekenäs, Borgå och Helsingfors. Efter att drygt trettio aspirerande scenkonstnärer hade provspelat för pjäsens sex roller, stod följande ensemble slutligen klar:

Alice Olin (Tenala), Tyra Wingren (Helsingfors), Beppe Lantz (Saltvik, Åland) Jenny Aminoff (Sibbo), Elvira Illman (Borgå), Larissa Barck (Vanda).

Föreställningar

Borgå, Kulturhuset Grand 20.4 – 21.4.2022 kl.19 (Urpremiär 20.4)

Ekenäs, Kulturhuset Karelia 27.4 – 28.4.2022 kl.19

Helsingfors, Tiivistämö 3.5 – 4.5.2022 kl.19

För mer information och biljetter: fsu.fi/fullmakt