Teater

FSU är centralorganisation för de ca 80 finlandssvenska amatörteatrarna. Via FSU kan du få hjälp med uppföranderättigheter, låna pjäser och få tillgång till teaterevenemang både i Finland och internationellt.

Våra tjänster

Pjäsbiblioteket

FSU har ett eget pjäsbibliotek med över 1000 pjäser, som man får låna! Därtill har ni via teater.fi möjlighet att låna manus från Amatörteaterns Riksförbund i Sverige. Ni kan kolla utbudet via atr.nu.

Understöd

FSU-amatörteatergrupper kan ansöka om produktionsstöd och marknadsföringsstöd.

Synlighet

FSU arbetar för att främja amatörteatrarnas synlighet.

Uppföranderätt

FSU hjälper er med uppföranderätts frågor. Ansök om uppföranderätt via FSU och vi sköter förhandlingarna för er. Ansök om uppföranderätt i god tid!

Delta i teaterevenemang

Via FSU får du möjligheten att delta i festivaler, utbildningar och läger både nationellt och internationellt!

Amatörteaterprofil

Vi premierar varje höst årets amatörteaterprofil i Svenskfinland.

Om teater.fi

Teater.fi är hemsidan med information om föreställningar, pjäser, evenemang och annat inom teater. Du kan också följa Teater.fi på Facebook och prenumerera på Nyhetsbrevet för att hålla dig uppdaterad. 

Spelas just nu

På amatörscenen i Svenskfinland just nu:

Vill du att din pjäs syns här? Skicka er affisch till teater@fsu.fi med rubriken ”Synlighet”.

Vill du att din pjäs skall synas här?
Skicka affisch till teater@fsu.fi
"Teatern är det underbaraste av alla gömställen för dem som i hemlighet har stoppat barndomen i fickan och gett sig av för att leka vidare till livets slut."
Max Reinhardt
Regissör
Aktuellt inom teater

Upphovsrättigheter och Corona

Vi har försökt utreda vad situationen gällande upphovsrättigheter är för de teaterföreningar som har föreställningar på gång eller på kommande inom närtid. Något allmänt direktiv

Läs mer »

Teaterinformation 1/2020

Teaterstatistiken bör lämnas in nu! De som spelat teater under 2019 bör lämna in teaterstatistiken senast 23.2.2020Teaterstatistiken gäller alla amatörteatrar som spelat under år 2019

Läs mer »