Ungdomsstipendierna har delats ut ur Ungdomsföreningsrörelsens Jubileumsfond som förvaltas Svenska Kulturfonden.

Dessa tio ungdomar har tack vare sitt engagemang valts ut och kommer i början av nästa år att mottag sina stipendier på 550€.

Matts Joskitt

Matts Joskitt heter jag och är 24 år ung. Jag bor i Pedersöre Forsby, arbetar som egenföretagare med mjölkproduktion som inriktning. På fritiden är jag gärna med där det händer och tycker om att vara ute bland folk, dock har just det varit svårt under den senaste tiden. Är ordförande i föreningen Forsby På Toppen och brinner för att vi ska ha ett rikt föreningsliv i Pedersöre där alla ska få vara med och att ha en egen uppgift samt hjälpa till där det behövs, på det viset får man en förening att fungera på bästa vis så inte allt hänger å faller på ordförande. Året var 2013 när jag började vara aktiv i föreningen och det har hållit i sen dess och kommer även i framtiden att göra det.

Victoria Sahi

Jag är Victoria Sahi, 15 år gammal, och bor i Esbo. Jag har stort intresse för dans och mode, och jag älskar att umgås med människor, som jag inspireras av. 

Sören Eklund

Jag heter Sören Eklund och är 25 år gammal. Jag bor i Eckerö på Åland.  Jag jobbar som lastbilschaufför. Fritiden brukar bestå av allt möjligt, umgås med vänner, skruva på bilar och båtar, jordbruk, musik m.m. 

Axel Mattsson

Mitt namn är Axel. Jag är en glad och utåtriktad 21-åring från skärgårdsstaden Pargas. För tillfället är jag bosatt i Åbo, där jag studerar marknadsföring på Handelshögskolan vid Åbo Akademi. Jag har alltid tyckt om att vara aktiv, och har enda sedan liten haft många järn i elden samtidigt. Filmproduktion, fotografi och grafisk design är något som ligger mig mycket nära hjärtat, vilket har lett till att jag sedan några år tillbaka grundat ett mediaproduktionsbolag tillsammans med min bror och min kompis. Kultur har även nästan alltid funnits i mitt liv, där jag till exempel i flera omgångar deltagit i Pargas stads ungdomsshower och varit elev i Åbolands Teaterskola. Idag är jag aktiv inom diverse styrelser, och försöker på ett så bra sätt som möjligt balansera mina studier med jobb och fritid. På fritiden njuter jag mycket av att spela gitarr eller att röra mig runt med segelbåt i vår fina skärgård. Jag anser att genom att alltid försöka sitt bästa, och att på riktigt njuta av det man håller på med, kommer man långt här i livet! 

Julia Karlsson

Jag heter Julia Karlsson och är 20 år gammal. Jag kommer ursprungligen från skårgårdsstaden Pargas men flyttade tidigare under hösten 2021 till Helsingfors då jag inledde mina studier vid Helsingfors Universitet till lärare inom småbarnspedagogik. Jag är medlem i Pargas Frivilliga Brandkår och har varit med där så länge jag kan minnas. Jag är en mycket glad och omtänksam person som väldigt gärna hjälper andra. Inom övrig föreningsverksamhet är jag styrelsemedlem i Åbolands Ungdomsförening. Kultur och speciellt teater är något jag njuter av, bland annat ungdomsshowerna i Pargas har gett mig mycket glädje. Extra motivering i vardagen får jag av att samarbeta med ivriga och engagera medmänniskor. 

Julia Snällström

Jag heter Julia Snällström, är 20 år och jobbar på ett mysigt café i Mariehamn. På fritiden umgås jag med kompisar, spelar musik och tränar. Konst och kultur är även något som intresserar mig mycket. Jag är född och uppvuxen på skärgårdsön Föglö, och är väldigt mån om att bevara den gamla goda fysiska umgängeskontakten bland eleverna i grundskolan – därför tycker jag väldigt mycket om mitt uppdrag som ungdomsledare på Föglö.

Milou Sederlöf

Jag heter Milou Sederlöf, jag är 16 år och kommer från Esbo. Jag går i Tölö gymnasium på musiklinjen. Musik finns alltid i min vardag och jag sjunger nästan dagligen.

Felix Lönnqvist

Jag är mångsidig livsnjutare, som jobbar aktivt för ett rikt kulturliv i Svenskfinland, och själv har flera järn i elden inom såväl musiken, som teatern. Sedan barnsben har kultur i alla dess former funnits i min omgivning och varit väl mottaget, samt något som är värt att jobba för att kunna skapa och behålla. Som 5-åring träffade jag min första instrumentlärare, då som gitarrist, vilket snart övergick i pianospelande, i kombination med körsång. År 2011 tvingade min mamma med mig i något som heter Kristina från Duvemåla (pjäs på Svenska Teatern 2012-13) i vilken jag lyckades skrapa åt mig en barnroll i. Jag är förevigt tacksam för de åren även om jag först sex år senare förstod vilka härliga kretsar jag tvingats med i, då jag följande gång medverkade i en teateruppsättning. Sedan år 2019 har teater, piano och sång beblandats med föreningsliv och producentskap då jag fick möjligheten att bli invald i Västnyländska Ungdomsringens styrelse. År 2020-21 gick jag även det omfattande musikalprogrammet på Lärkkulla Folkhögskola i Karis. Idag är jag en frilansande aktiv pojkspoling som strävar efter att befinna sig i nuet, och en person som lyhört och ihärdigt vill hålla kulturlågan brinnande.

Ida Lillqvist

Mitt namn är Ida Lillqvist och är 23 år och bor i Purmo, Pedersöre. Jag är ordförande i Purmo ungdomsförening och brinner för verksamheten där. Jag har många fritidsintressen, fler än vad jag hinner med.

Malin Sinkko

Jag heter Malin Sinkko och är 18 år gammal och är abi i Steiner gymnasiet. Jag har alltid haft intresse inom teater och har snart varit med i Vanda Teaterförening i 10 år. Jag har även fått äran att bli vald till ordförande för föreningen från och med årsskiftet.Jag är även med i Studentteatern och spelar bas i olika sammansättningar i Vanda Musikinstitut!